Chiropractie Behandelingen

U kunt bij ons terecht voor chiropractie behandelingen van diverse chronische pijnklachten. Als u last heeft van migraine of spanningshoofdpijn dan kunnen we u behandelen. Ook voor nekklachtenhielspoor en rugpijn beschikken we over gerichte behandelingen om u snel en doeltreffend van de pijn af te helpen.

Chiropractor behandeling in Bennekom

Heeft u al langere tijd last van uw nek, rug of bekken? Of ervaart u pijn in gewrichten, spieren of zenuwen? Dan is het verstandig om dit te laten behandelen. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld lichamelijke overbelasting, artrose of een hernia. Een chiropractor specialiseert zich in het herstellen en optimaliseren van het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat, zodat de werking van gewrichten en spieren weer soepeler verlopen. Hierdoor kunt u uw dagelijkse bezigheden weer herpakken.

 

De moeite met bewegen en de pijn worden veroorzaakt door verkrampte spieren die vervolgens pijnprikkels doorsturen naar de hersenen. Door de kramp uit deze spieren weg te nemen wordt de pijn ook verminderd. Veel van de spieren liggen oppervlakkig, maar er zijn ook dieperliggende spieren die moeilijker te bereiken zijn. Om deze spieren toch te bereiken maken we gebruik van een snelle stretch, ook wel kraken genoemd. Op deze manier wordt u van uw pijn verlost en kan het ‘normale’ leven weer doorgaan.

Een persoonlijk consult bij uw chiropractor

Onze ervaren chiropractors vertellen u graag tijdens een persoonlijk consult hoe we uw klachten kunnen verhelpen of verlichten. Tijdens zo’n consult stellen we vragen over de aard van de klacht en doen we een gericht onderzoek om de exacte oorzaak te achterhalen. Op onze website kunt u ook meer informatie vinden over uw klacht, de mogelijke oorzaak en de behandeling ervan. 


Mocht u een afspraak willen maken voor een behandeling van een chiropractor in Bennekom, dan  verwijzen wij u naar onze contactpagina of maak direct een afspraak via de knop. Het proces bestaat uit onderzoek, de behandeling(en) en nazorg voorzien door een van onze professionals. Mocht u verhinderd zijn of de afspraak willen annuleren verzoeken wij u dit ons minimaal 2 werkdagen van te voren telefonisch te informeren.

Veelgestelde vragen over chiropractie behandelingen

wat is chiropractie?

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze die door het uitvoeren van een snelle, gedoseerde stretch de communicatie tussen zenuwstelsel en gewrichten verbeterd en hersteld. Hierdoor worden klachten en problemen van het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel en de gezondheid verholpen en/of verlicht.

Hoe werkt chiropractie?

Tijdens een chiropractie behandeling focust de chiropractor op de pijnpunten. Hij neemt deze weg doormiddel van snelle impulsen aan het lichaam te geven. Alles staat met elkaar in verbinding en de chiropractor weet precies op welke manier hij de gewrichten en zenuwen moet manipuleren om de klachten te verlichten.

Wanneer ga ik naar een chiropractor?

U kunt bij Chiropractie Bennekom terecht voor allerlei soorten acute of chronische pijnklachten. Onze chiropractors gaan met u in gesprek en doen onderzoek om de exacte oorzaak te achterhalen. Chiropractie staat bekend om het verhelpen en verlichten van rug- en nekklachten, maar u kunt ook terecht voor hoofdpijn, spierpijn en gewichtspijn.

Wat is het verschil tussen chiropractie en kraken?

Een chiropractor kan verkrampte spieren ontkrampen door ze een snelle stretch te geven, dit wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd. Dit komt omdat tijdens het behandelen van gewrichten een licht krakend geluid kan voorkomen. Het geluid komt door een vacuümeffect tussen gewrichten en is volkomen onschuldig en pijnloos.