Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen heel belemmerend zijn en kunnen uw dagelijkse activiteiten sterk beïnvloeden. In veel gevallen wordt de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. Ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts een beperkt en tijdelijk effect.

 

Veelvoorkomende oorzaken schouderklachten

Het is belangrijk om u te realiseren dat een ontsteking niet zomaar ontstaat. Vaak zijn slijmbeurs- of peesontstekingen een gevolg van langdurige spierverkrampingen die continue aan de pees trekken waardoor er veel spanning en irritatie optreedt.

U moet bedenken dat het schoudergewricht een heel ingewikkeld gewricht is dat veel spiercoördinatie nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Dit is omdat de schouderkop relatief los hangt in de kom. Spieren moeten dus optimaal functioneren om de schouder efficiënt in de kom te houden.

Wanneer één van de schoudergewricht spieren door een overbelasting of ongeval in de kramp schiet dan gaan vaak de omliggende spieren van het schoudergewricht ook problemen geven omdat die moeten bijspringen. Dit is de reden dat schouderklachten redelijk hardnekkig kunnen zijn.

Schouderklachten zijn vaak het gevolg van:

  • een slechte (werk)houding
  • herhaaldelijk dezelfde activiteiten
  • overbelasting
  • (sport)blessures
  • slecht functioneren van de nek en bovenrug

 

Behandeling van schouderklachten

Schouderklachten zijn goed te behandelen door de chiropractor maar vergen doorgaans wel wat meer geduld in verband met de bovengenoemde punten. Het is dus erg belangrijk u goed aan het behandelschema te houden zodat we het geleidelijk kunnen afbouwen en een terugval kunnen voorkomen.

De chiropractor zal eerst een aantal vragen stellen over uw schouderklachten, algehele gezondheid maar ook naar eventuele andere klachten. Gebaseerd op wat er verteld is zal de chiropractor een gericht onderzoek doen om de exacte oorzaak te achterhalen. Dit wordt gedaan door aftasten beweeglijkheid gewrichten (palpatie) en orthopedische – en neurologische testen.

Na het onderzoek wordt bepaald of Chiropractie Bennekom u met deze klachten kan helpen. Mocht dit zo zijn dan stellen we een behandelplan op en geven we advies over sport, voeding zaken die u in het begin beter niet of wel kan doen.

Heeft u last van schouderklachten?

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Bennekom of Nijmegen.

OPENINGSTIJDEN
BENNEKOM

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00