Nekklachten

Nekklachten

In de meeste gevallen geven nekklachten zeurende pijn en stijfheid. Dit kan ervoor zorgen dat u wordt beperkt in het doen van uw dagelijkse activiteiten. Per persoon zijn de klachten verschillend, daarom wordt er ook per persoon bekeken hoe de klachten het beste behandeld kunnen worden.

Hoe ontstaan nekklachten?

Pijn of stijfheid in de nek kan ontstaan door het geleidelijk verkrampen van spieren. Ook kan het acuut ontstaan als reactie op een plotselinge ongecontroleerde beweging. Naast pijn kunt u bij nekklachten ook last hebben van duizeligheid, oorsuizen, concentratieproblemen, uitstraling naar de arm, krachteloosheid of vermoeidheid in schouders en armen. Zelfs tintelingen in handen en vingers kan een gevolg zijn van nekklachten.

Nekklachten kunnen verergeren door:

  • Door statische houdingen op werk of het dagelijks leven
  • Veel eenzijdige belasting
  • Spanning en stress
  • Kou en tocht

Acute nekklachten worden vaak veroorzaakt door een val of ongeluk, ongecontroleerde bewegingen, slechte slaaphouding en eventueel ook een infectie aan de oren en keel. Om deze nekklachten te behandelen kunt u bij ons terecht. Vaak kunnen wij u voor langere tijd van de vervelende klachten afhelpen door onze behandelingen.

Behandeling van pijn in de nek

Eerst stelt de chiropractor een aantal vragen over uw nekpijn en algemene gezondheidstoestand. Dit omdat nekklachten een gevolg of oorzaak kunnen zijn van andere gezondheidsklachten. Zo kunnen we het beste nagaan wat de oorzaak van de klachten is. Hierop volgt een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek om andere serieuze aandoeningen uit te kunnen sluiten en te kunnen zien of chiropractie u kan helpen.

Op basis van de bovenstaande informatie stelt de chiropractor samen met u een passend behandelplan op. Per persoon ziet dit behandelplan er weer anders uit. Geen klacht is hetzelfde, dus bij elk persoon is er een andere aanpak vereist. Het doel van de behandelingen is dat u, zo snel mogelijk weer klachtenvrij uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Om u klachten te verhelpen, staat er een deskundige team chiropractors voor u klaar.

Kans op nekklachten verminderen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de kans op nekklachten te verminderen. Voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen.

Tips die de kans op nekklachten kunnen verminderen zijn:

  • Slapen op de buik is niet bevorderlijk, omdat de nekspieren en halswervels dan onder grote druk komen te staan. Probeer dus op uw rug te gaan slapen.
  • Gebruik het juiste kussen, belangrijke is dat uw kussen niet te dik is en ook zeker niet te dun is.
  • Liggend een boek lezen of televisie kijken raden wij ook af.
  • Voorkom het dragen van een schoudertas. Het is beter wanneer het gewicht wordt verdeeld over beide schouders. Probeer daarom een normale rugtas te dragen.
  • Dagelijks een aantal oefeningen doen om de beweeglijkheid van de nek te optimaliseren

Heeft u last van nekklachten?

Aarzel geen moment en laat de nekklachten niet de overhand nemen op uw dagelijkse leven. Nekklachten gaan vaak niet vanzelf over, maar de chiropractor is er voor u om deze klachten onderhanden te nemen. Bent u opzoek naar meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Bennekom of Nijmegen.

Nekklachten behandelen chiropractie

OPENINGSTIJDEN
BENNEKOM

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00

Nekklachten behandelen chiropractie