Rugpijn

Rugpijn

Ongeveer 80% van de bevolking krijgt tenminste een keer in zijn of haar leven te maken met lage rugpijn. Onderrug problemen kenmerken zich door stijfheid en pijn, maar soms ook door prikkelend, tintelend en slapend gevoel op de plek. Dit gevoel kan op termijn zelfs uitstralen naar de benen.

 

Plotselinge oorzaken van rugpijn

De belangrijkste oorzaken van rugklachten ontstaan door abrupte ongecoördineerde bewegingen, zoals misstappen en ongevallen. Ook activiteiten die een persoon niet gewend is te doen kunnen de oorzaak zijn. Spieren zullen hier geen conditie voor hebben en kunnen dus overbelast raken en verkrampen. Dit hoeft men niet direct te voelen zolang de spier genoeg zuurstof krijgt om deze kramp in gang te houden. Dit kan men ook pas later bewust voelen, naarmate de spieren gebruiken blijven worden. Wanneer dit te veel wordt treed er verzuring en dus pijn op. Dit proces kan weken tot maanden duren.

Onderstaand een aantal voorbeelden van plotselinge oorzaken en factoren die situaties kunnen verergeren:

  • Ongelukken

  • Abrupte bewegingen

 

Geleidelijke oorzaken:

  • Langdurig dezelfde houding

  • Veel repetitieve bewegingen

  • Stress

  • Vermoeidheid

  • Ziekte, kou en tocht

  • Hormonale veranderingen

  • Compensatie houding door andere klachten

 

Het kan ook zijn dat u een hernia heeft opgelopen, meer informatie over behandeling van een hernia.

 

Behandeling rugklachten door chiropractor

De chiropractor zal eerst een aantal vragen stellen over uw rugklachten, algehele gezondheid maar ook naar eventuele andere klachten. Gebaseerd op wat er verteld is zal de chiropractor een gericht onderzoek doen om de exacte oorzaak te achterhalen. Dit wordt gedaan door aftasten beweeglijkheid gewrichten (palpatie) en orthopedische – en neurologische testen.

Na het onderzoek wordt bepaald of Chiropractie Bennekom u met deze klachten kan helpen. Mocht dit zo zijn dan stellen we een behandelplan op en geven we advies over sport, voeding zaken die u in het begin beter niet of wel kan doen.

Heeft u last van rugklachten?

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Bennekom of Nijmegen.

OPENINGSTIJDEN
BENNEKOM

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00