Heeft u al tijden pijnklachten en het idee dat een chiropractor u kan helpen? U leest hier wat een chiropractor precies doet, waarom u zou kiezen voor Chiropractie Bennekom en welke klachten er behandeld worden.

CHIROPRACTIE

Met chiropractie reset en optimaliseert een chiropractor het zenuwstelsel. Dit doet hij door het herstellen van oppervlakkige en dieperliggende spierfuncties, die verantwoordelijk zijn voor de prikkels die onze hersenen nodig hebben alle lichaamsfuncties te beheren en bij te sturen. Dit klinkt wat  ingewikkeld, maar is in werkelijkheid erg simpel!

Prikkels naar de hersenen

Het lichaam is afhankelijk van prikkels. Wat er aan prikkels binnen komt gaat er ook weer uit. Hersenen kunnen zelf geen prikkels genereren, alleen reguleren, en zijn afhankelijk van prikkels die binnen komen. Proprioceptie zorgt voor bijna 90 procent van alle prikkels die binnen komen. Wat dit is? Dit is informatie die spieren en gewrichten geven aan de hersenen.

Wat doet een chiropractor?
Verkramping zorgt voor een verstoring in dit proces. Uw lichaam verliest de controle en u voelt vooral pijn. Het ontkrampen van deze spieren zorgt dat deze pijn aangepakt worden. Met professionele behandelingen kunnen wij deze spieren ontkrampen door de spieren een snelle stretch te geven, dit wordt in de volksmond ook wel kraken genoemd. Op deze manier bereiken we niet alleen de oppervlakkige spieren maar automatisch ook de dieperliggende spieren die anders niet te bereiken zijn. Deze spieren wekken juist de meeste prikkels op!

Op deze manier optimaliseert de chiropractor dus het zenuwstelsel maar ook de werking van gewrichten en spieren.

De chiropractor zal verder altijd kijken naar eventueel andere onderliggende en verdachte oorzaken. Dit door middel van een uitgebreide historie van klachten en lichamelijk onderzoek. Mocht de chiropractor geen aanknopingspunten vinden voor uw klachten dan zal u doorverwezen worden naar de juiste hulpverlener.

VOORDELEN VAN CHIROPRACTIE BENNEKOM

Chiropractie Bennekom is al sinds 1982 gespecialiseerd in het behandelen van spier en gewrichtsklachten. Het is een bekende naam geworden in Ede en omstreken. Patiënten van alle leeftijden komen hier voor acute en chronische spier- en gewrichtsklachten.

Wie is uw chiropractor:

 • Jan de Vreede studeerde in 1981 op de Universiteit in Engeland en in 1996 ronde hij de specialisatie in functionele neurologie af;

 • Mike de Vreede studeerde in 2011 Chiropractie in Engeland, hij haalde zijn Master in Chiropractic en in in 2016 begonnen.

 

Bij ons team staat persoonlijk contact met patiënten Centraal. Wij vinden het erg belangrijk dat u een positieve ervaring bij ons heeft.

Wat Chiropractie Bennekom bijzonder maakt is dat er geen wachtrijen zijn. Dit komt omdat wij mensen snel van de oorzaak van hun klachten kunnen afhelpen, in plaats van de klachten te onderdrukken. Het is mogelijk een adviesgesprek aan te vragen. Er zal dan een kort gesprek plaatsvinden met de Chiropractor en eventueel al wat onderzoeken om te zien dat u bij ons op het juiste adres bent. Mocht dit niet zo zijn dan zullen wij u informeren waar u het beste terecht kan.

ONZE PATIËNTEN

Chiropractie Bennekom heeft patiënten van alle leeftijden: volwassenen, bejaarden, maar ook kinderen en baby’s in de omgeving van Ede, Wageningen, Bennekom, Malden, Veenendaal, Harskamp of verder weg.

Behandeling van baby’s

Pasgeboren baby’s kunnen verschillende problemen oplopen tijdens een bevalling. De spieren en gewrichten zijn nog niet veel gewend. Dit kan resulteren in oorontstekingen of koliek bij baby’s (KISS-Syndroom of huilbaby). Als dit niet op tijd behandeld wordt kan het op de lange termijn zorgen voor problemen zoals concentratieproblemen, onhandigheid, motorische problematiek, hoofdpijnen en eet- en slaapproblemen. Veel ouders laten hun baby onderzoeken op eventuele spier- of gewrichtsproblemen na de geboorte.

Behandeling van kinderen

Tijdens het leren van lopen en andere lichamelijke activiteiten die kinderen doen kunnen er blessures ontstaan. Zeker in de ruggenwervelkolom aangezien dat het centrale gedeelte van het lichaam is waaruit alles wordt gecoördineerd. Veel van deze blessures zal het kind zelf niet direct voelen en zullen pas merkbaar zijn naarmate men er langer mee doorgaat. Door uw kind om de paar maanden te laten onderzoeken kunnen wij voorkomen dat dit soort problemen zich gaan ontwikkelen of dat het kind er later problemen krijgt.

Behandeling van ouderen

Over het algemeen krijgen ouderen sneller klachten, vooral chronisch. Dit komt doordat ze een lichamelijk verleden met zich meenemen. Veel ouderen hebben een of meerdere vormen van slijtage en horen dat ze er mee moeten leren leven. Dit is vaak niet het geval. Een chiropractie behandeling kan in de meeste gevallen voor verlichting van de klachten zorgen. Verder zorgt de chiropractor vaak voor een beter uithoudingsvermogen van spieren vanwege het optimaliseren van spierfuncties, maar ook voor hogere energielevels door het optimaliseren en opwekken van prikkels die naar de hersenen toe gaan.

Behandeling per regio

Wij zijn werkzaam voor verschillende regio’s:

 • Chiropractor Bennekom

 • Chiropractor Nijmegen

 • Chiropractor Malden

 • Chiropractor Ede

 • Chiropractor Wageningen

 • Chiropractor Harskamp

 • Chiropractor Veenendaal

Chiropractie behandelingen

Als chiropractor behandelen wij  verschillende chronische pijnklachten. Deze klachten zijn verschillend per onderdeel van het lichaam.

Behandeling hoofdpijn

Behandeling lichamelijke klachten

Overige behandelingen

 • Zwangerschapsklachten

 • Huilbaby’s en KISS-syndroom

 • Artrose en slijtage

 • Osteoporose

 • Scoliose