Behandeling hielspoor

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking in de peesaanhechting aan het hielbot als gevolg van een overbelasting. Dit wordt een peesplaatontsteking of fasciitis plantaris genoemd.

 

Oorzaken en symptomen van hielspoor

Een symptoom als je hielspoor hebt, is pijn onder de hiel bij lang staan en lopen.

Hielspoor is de meest voorkomende oorzaak van hielpijn. Vrouwen hebben er gemiddeld meer last van dan mannen, dat mogelijk wijst op een eventuele hormonale oorzaak. De meeste mensen krijgen het tussen hun 40ste en 60ste jaar.

De behandeling van hielspoor is gelukkig relatief gemakkelijk en kan in enkele weken of maanden verholpen zijn.

Hielspoor wordt vaak veroorzaakt door overbelasting of stress aan de hiel of de aanhechtende pezen. Dit veroorzaakt een ontsteking aan het botvlies waar deze pezen in het bot invlechten.

Vaak is er niet één oorzaak maar zijn meerdere factoren van belang zoals:

  • Sporten

  • Voetafwijkingen zoals platvoeten en holle voeten

  • Te grote spanning van de kuitspieren

  • Slechte schoeisel op harde ondergronden

  • Trauma

  • Overgewicht

  • Leeftijd

  • Langdurig staan

 

Hielspoor behandeling

Eerst stelt de chiropractor een aantal vragen over uw klachten en algemene gezondheidstoestand. Vervolgens zal er een uitgebreid orthopeadisch en neurologisch onderzoek plaatsvinden. Zo kunnen we nagaan wat de oorzaak van het hielspoor is. Mocht het inderdaad gaan om hielspoor gaan dan is dit goed te behandelen met chiropractie.

Chiropractie behandelingen kunnen het herstel bevorderen door de spanning van de spieren en daarmee de peesplaat af te halen. Daarbij is het belangrijk deze betreffende spieren rust te geven zodat zij weer hun normale belastbaarheid terug kunnen krijgen. Aanbevolen wordt enige tijd niet te sporten, te wandelen of te lang te staan. Lopen op blote voeten wordt ook afgeraden om van hieldspoor af te komen. Fietsen is geen probleem.

Denkt u last te hebben van hielspoor?

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Bennekom of Nijmegen.

OPENINGSTIJDEN
BENNEKOM

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00