Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn

Veel mensen hebben wel eens hoofdpijn. Dit kunnen verschillende soorten hoofdpijn zijn. Migraine is een bekend voorbeeld, maar ook spanningshoofdpijn komt vaker voor. Deze vorm van hoofdpijn kent verschillende oorzaken.

Spanningshoofdpijn herkennen

Spanningshoofdpijnen voelen vaak als een band gevoel op het hoofd. Dit kan aan beide kanten van het hoofd voelbaar zijn of aan één kant. Men voelt dit vaak vanuit de nek komen en doortrekken naar het hoofd. Deze hoofdpijnen komen vaak op naarmate de dag vordert, maar kunnen ook de hele dag aanwezig zijn en soms zelfs dagelijks aanhouden.

Spanningshoofdpijnen kunnen erg fluctueren en ineens na een lange tijd weer frequent opkomen. Soms kan verstoring van het kaakgewricht zelf ook een oorzaak zijn.

 

Spanningshoofdpijn: oorzaak & behandeling

Spanningshoofdpijnen worden vaak veroorzaakt door verkeerde nek bewegingen waardoor de spieren extra belast worden waar ze niet de conditie voor hebben. Dit zorgt langzaam  voor verzuring en pijn in de nek dat kan uitstralen naar het hoofd. Stress en vermoeidheid kunnen de situatie verergeren.

Eerst stelt de chiropractor een aantal vragen over uw hoofdpijn en algemene gezondheidstoestand. Dit omdat hoofdpijnen een gevolg of oorzaak kunnen zijn van andere gezondheidsklachten. Zo kunnen we het beste nagaan wat de oorzaak van de hoofdpijnen zijn. Hierop volgt een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek om andere serieuze aandoeningen uit te kunnen sluiten en te kunnen zien of chiropractie u kan behandelen.

Mochten we tot de conclusie komen dat chiropractie uw probleem niet zal verhelpen, dan zullen we samen kijken welke professional dit wel kan. We denken graag met u mee.

Heeft u last van spanningshoofdpijn?

Maak dan een afspraak bij onze praktijk in Bennekom of Nijmegen.

OPENINGSTIJDEN
BENNEKOM

Maandag

8:00 - 18:00

Dinsdag

8:00 - 18:00

Woensdag

8:00 - 18:00

Donderdag

8:00 - 18:00

Vrijdag

8:00 - 18:00